Beschrijving

Achterin gelegen hoeve opklimmend tot de vroege 19de eeuw. Toegankelijk via een lange onverharde oprit rechts van nummer 10, gemarkeerd door twee lindes. Bestaande uit vrijstaande, lage bestanddelen gegroepeerd rond een gekiezeld erf.

Weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1834) als tweewoonst met vrijstaand bakhuis gelegen in een boomgaard. Toenmalig eigenaar is de Zwevezeelse landbouwer Jan Putteman. Gelijkaardige weergave in de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Het kadaster registreert in 1879 de vergroting van de boerenwoning en de bouw van de schuur/ stal parallel aan de boerenwoning.

Ten noorden van het erf, boerenwoning. Verankerde, wit geschilderde baksteenbouw boven zwart geschilderde plint onder zadeldak (golfplaten). Naar verluidt oorspronkelijk met strodak en vervangen door dakpannen circa 1950. Aangepaste rechthoekige muuropeningen onder betonnen latei, vernieuwd houtwerk. Linker zijgevel met duidelijke sporen van ophoging (verbouwing 1879).

Bijhorende nutsgebouwen van verankerde baksteen, ten zuiden en ten oosten van het erf gelegen.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie