Burgerhuis van 1925

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1925

Beschrijving

Half vrijstaand burgerhuis opgetrokken in 1925 in opdracht van dokter Cyriel Verschuere. Voortuintje afgesloten door laag baksteen muurtje onder ezelsrug tussen vierkante baksteen pijlers. Dubbelhuisopstand van vijf traveeën en een poorttravee links, geheel onder zadeldak (blauwe, geglazuurde, mechanische pannnen). Middelste toegangstravee geaccentueerd door middel van smeedijzeren balkonleuning op blauwe hardstenen consoles op verdieping en dakvenster in tuitgeveltop. Oranje baksteenbouw met gebruik van blauwe hardsteen voor kordonlijsten, dekstenen, plint en balkonconsoles. Gootlijst op consoles in getrapt baksteenmetselwerk. Rond- en korfbogige muuropeningen onder strek, op begane grond met houten latei en boogveld ingevuld met metselwerk in visgraatverband. Bewaard wit geschilderd houtwerk, namelijk schuiframen waarvan bovenlichten met kleine roedeverdeling, dubbele deels beglaasde paneeldeur met smeedijzeren grille, strokenpoort met klinket en vierkante raampjes met kleine roedeverdeling. Rechts later aangebouwde garage. Oranje bakstenen volume onder plat dak. Rechthoekige poortopening onder strek, dubbele houten strokenpoort.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie