Kapel van 1945

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel van 1945

Beschrijving

Toegankelijke kapel gebouwd in 1945. Roodbakstenen volume onder zadeldak (blauwe, geglazuurde, mechanische pannen). Lage steunberen op de hoeken, rechthoekige deuropening onder strek afgesloten door smeedijzeren hek. Boven deur jaarsteen in cement "1945" met roodbakstenen omlijsting met kruisbekroning. Niet bepleisterde wanden, vlakke zoldering, gemetselde zitbanken aan weerszijden en gemetseld altaar met smeedijzeren hek waarachter beelden van Onze-Lieve-Vrouw en Kind, Sint-Rochus, Sint-Antonius van Padua.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Zwevezele, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie