• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve bestaande uit losse bestanddelen ingeplant op een ruim perceel, aan de straat toegankelijk via een hekken met buizen. Deels begraasd en deels geasfalteerd erf. De huidige bebouwing dateert vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw. In de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) is nog geen bebouwing weergegeven.

Boerenwoning ten noorden van het erf gelegen. Opgevat als een dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Oranjerode baksteenbouw boven een plint van blauwe baksteen. De lijstgevel is opengewerkt met rechthoekige muuropeningen en bovenaan afgelijnd met een bepleisterde en wit geschilderde fries. Ten oosten, stal loodrecht op de straat gebouwd. Volume van één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Oranjerode baksteenbouw opengewerkt met rechthoekige muuropeningen. Ten westen schuur, evenwijdig met de straat gebouwd, fasegewijs tot stand gekomen.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie