• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Sint-Pietersveld

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak, centraal voorzien van een dakkapel met tuitgevel. Volgens het kadaster in 1898 gebouwd in opdracht van Jan Karel de Madrid-d'Hooge. Verankerde wit geschilderde baksteenbouw met een gecementeerde plint. De gevel is opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van behouden schrijnwerk, oorspronkelijk voorzien van luiken zie duimen. De zijgevel is voorzien van een bepleistering met imitatievoegwerk. Vrijstaand bijgebouw, loodrecht op de straat ingeplant. Verankerde baksteenbouw onder een pannen zadeldak.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1898/6.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie