Personeelswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Personeelswoningen

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Sint-Pietersveld

Beschrijving

Gekoppelde vrijstaande tweewoonst, volgens het kadaster gebouwd in 1954. Oorspronkelijk eigendom van de Regie van Telegraaf en Telefoon. In 1962 wordt het perceel opgesplitst in vier afzonderlijke percelen waardoor elke woning zijn eigen perceelafbakening krijgt. Gekoppelde vrijstaande woning van twee traveeën en één bouwlaag en kelderverdieping onder een hoog pannen schilddak voorzien van gekoppelde dakkapellen. Wit geschilderde baksteenbouw in combinatie met accenten van rode baksteen voor de plint, de strekken en gemeenschappelijke centrale trap. De gevels zijn opengewerkt met rechthoekige muuropeningen. De toegang tot de garage bevindt zich in de zijgevels.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1954/21, 1962/81.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie