Kloosterwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kloosterwoning

Beschrijving

Kloosterwoning bij kapel en school Sint-Elooi, gebouwd in 1955. Nu bewoond door missionarissen op rust.

Geschiedenis

Opgericht in 1955 samen met de naastliggende school en kapel.

Beschrijving

Wit  geschilderde baksteenbouw van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (rode, mechanische pannen) met brede gootlijst. Lage roodbakstenen plint. Rechthoekige muuropeningen onder rechte strek, vernieuwd houtwerk. Deur in vlakke, roodbakstenen omlijsting met segmentbogig hoofdgestel onder blauwhardstenen druiplijst. Links aanbouw van wit geschilderde bakstenen garage onder plat dak.

• LAMS G., Van Wenghina tot Wingene. 847-1977, Wingene, 1977, p. 76, 102, 171 (uitgave in eigen beheer).
  • LAMS G., VANDEWIELE A., Een verleden voor mensen van heden. Wingene en Zwevezele door de jaren heen, 1990, Roeselare, p. 47-48.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie