Rochuskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel Rochuskapel

Beschrijving

Ook "kapel De Brabandere" genoemd. Gebouwd in 1919 door de Brabandere. Toegankelijke kapel van één travee breed onder een zadeldak bedekt met grijze natuurleien. Baksteenbouw voorzien van een tuitgevel met schouderstukken. Sierankers. Opengewerkt met een spitsboogvormige muuropening met afgeschuinde dagkanten. Erboven een beeldnis.

Interieur. Spitsboogvormig houten gewelf. Houten altaartafel. Beelden van de Heilige Rochus, het Heilig Hart, buste Heilig Hart.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Wingene, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005.
  • LAMS L., Kapellen, kruisen en grotten te Wingene. Een volkskundige bijdrage, Leuven, 1983 (onuitgegeven licentiaatsverhandeling).

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie