Personeelswoningen voor bedienden Radio Maritieme diensten

Beschrijving

Eénheidsbebouwing van acht woningen gebouwd volgens spiegelbeeldschema. Volgens het kadaster gebouwd in 1928 in opdracht van het nabijgelegen radiocentrum (nummer 27). Breedhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, nummers 45 en 59 met lagere inkomtravee onder sleepdak. Gele baksteenbouw in combinatie met arduin, zie lekdrempels. De twee uiterste panden en twee centrale panden zijn afgewerkt met een tuitgevel. De gevels zijn opengewerkt met rechthoekige muuropeningen, bij de nummers 45 en 59 zijn de bovenvensters gevat in een rondboognis. Rondboogvormige deur. Deels behouden schrijnwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1928/30.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie