Personeelswoningen voor bedienden Radio Maritieme diensten

Beschrijving

Eénheidsbebouwing gebouwd volgens een spiegelbeeldschema bestaande uit oorspronkelijk vier woningen, nu drie woningen. Gebouwd in 1930 als woningen voor de bedienden van het nabijgelegen radiocentrum (nummer 27). Voorliggende tuin. Breedhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen en entresol onder een pannen zadeldak doorbroken door een klimmende dakkapel of een brede driehoekige dakkapel. Gecementeerde plint en bepleisterde wit geschilderde fries onder de kroonlijst. De gevels zijn opengewerkt met rechthoekige muuropeningen met strekken voorzien van een gestileerde sluitsteen. Smallere linkertravee met meer uitgewerkte borstwering op de verdieping. Sommige bewaren hun typerend schrijnwerk met horizontale roedeverdeling. Achterliggende gedeelde tuinpaviljoentjes onder wolfsdak.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1930/19.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie