Woning met geïntegreerde stalvleugel

Beschrijving

Vrijstaande woning, volgens kadaster gebouwd in 1884 in opdracht van Frederic-Charles van der Bruggen. Voorheen maakt het perceel deel uit van een uitgestrekt heidegebeid.

Eenlaagswoning van drie traveeën en geïntegreerde stalvleugel rechts onder een doorlopend pannen zadeldak (Vlaamse pannen), centraal doorbroken door een dakvenster voorzien van een tuitgevel afgewerkt met muurvlechtingen. Verankerde rode baksteenbouw met een gepekte plint. De voorgevel is opengewerkt met rechthoekige muuropeningen. De vensteropeningen zijn voorzien van een houten kruiskozijn met in de bovenlichten dievenijzers. De achtergevel is voorzien van een opkamervenster en aangepaste rechthoekige muuropeningen. Achterliggende nieuwe gebouwen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1885/5.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie