Burgerhuis uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Halfvrijstaande interbellumwoning met geïntegreerde autobergplaats, gelegen aan het begin van de straat. Volgens het kadaster wordt de woning gebouwd in 1938 door plakker Cyriel Delaere.

Baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Gecementeerde en wit beschilderde straatgevel met geaccentueerde middentravee, doorgetrokken ter hoogte van de dakverdieping. Doorgetrokken lisenen, rechts met typische bol. Tevens horizontale accenten, zie lijsten en deur- en vensteromlijstingen. Rechthoekige muuropeningen, patrijspoortvenster ter hoogte van de dakverdieping. Vernieuwd houtwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Hulste, 1938/14.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie