Kapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel

Beschrijving

Begin 20ste-eeuwse kapel, gelegen langs een voetwegje dat vertrekt naast villa nummer 29 (van circa 2000); het weggetje verbindt de Guido Gezellelaan met de Kerkstraat. De kapel wordt reeds weergegeven op de kaart van het Militair Cartografisch Instituut (circa 1910) en was voorheen gelegen bij een hoeve die reeds weergegeven wordt op de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op initiatief van Graaf de Ferraris (1770-1778).

Bepleisterde en bruin-wit beschilderde betonnen kapel, voorzien van een zwart gepekte plint afgedekt door plat dak met bruin beschilderd kruis. Opschrift "HEER ONTFERM U OVER ONS" boven de spitsboogvormige toegang. Zijgevels met ruitvormige muuropeningen. Wit bepleisterd en beschilderd interieur met gepolychromeerde Christusfiguur op houten kruis; daarvoor tabouret met bloemstuk.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie