Nationaal museum voor de Vinkensport

Beschrijving

Nationaal museum voor de Vinkensport, officieel geopend op 1 september 1984 in de Hazenstraat nummer 4 en in april 2000 overgebracht naar de huidige locatie.

Enkelhuis van 1933; twee bouwlagen onder een pannen zadeldak met breed dakvenster. Roodbakstenen straatgevel op een arduinen plint. Rechthoekige muuropeningen, onder meer drielicht op de verdieping. Bewaard houtwerk met typische smalle roedeverdeling (schuiframen op de begane grond). Bewaarde dubbele houten toegangsdeur onder arduinen luifel en bovenlicht.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Hulste, 1877/8, 1933/9.
  • Beelden uit het verleden, Harelbeke-Bavikhove-Hulste-Stasegem, Harelbeke, 1978, p. 141.