Burgerhuis met achtergelegen vlasschuur

Beschrijving

Halfvrijstaande woning met achtergelegen vlasschuur, volgens het kadaster gebouwd in 1950 door de weduwe en de kinderen van Medardus Dewulf en in gebruik genomen in 1951.

Roodbruine baksteenbouw met voorgevels van bruine baksteen op gecementeerde plint en onder (halve) schilddaken bedekt met mechanische pannen. Vrij massief volume verlevendigd door de verspringende volumes. Rechthoekige muuropeningen in bakstenen omlijsting met vernieuwd houtwerk; aan straatzijde drie aaneengeschakelde mijterboogvormige vensters. Achtergelegen erf toegankelijk via hek van buisleuning.

Bakstenen vlasschuur onder zadeldak (nok loodrecht op de straat); gevel aan de straatkant met ijzeren opgehangen schuifpoort. Daarboven laadluik naar de vlaszolder en rondboogvormige bakstenen muurnis.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Bavikhove, 1950/15.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie