Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Halle

Beschrijving

Kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Halle, vermoedelijk te dateren circa 1950, zie vormgeving en materiaalgebruik. Ingeplant voor de begroeide noordelijke zijgevel van de dwarsschuur van hoeve nummer 28 en gelegen bij het kruispunt met de straat Schothoek. Geflankeerd door twee conische taxussen en voorafgegaan door bloemperkjes en een stenen bidbankje. Aan de overzijde van de straat staat een tweede bidbankje.

Fel geel en blauw beschilderde kapel op gemetste sokkel met bloembak (deels rode baksteen, deels grijsbruine stenen), als het ware overhuifd door betonnen luifel. Blauw beschilderde rondboognis met beeld van Onze-Lieve-Vrouwbeeld van Halle met bovenliggend geelbeschilderd Grieks kruis en bekroond met kantelen.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie