Dorpswoning van 1930

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning van 1930

Beschrijving

Halfvrijstaande woning volgens het kadaster gebouwd in 1930 door vlaswerker Octaaf Vermeulen. Samen opgetrokken met nummer 46. Enkelhuis van rode baksteen afgedekt door een pannen zadeldak. Gebruik van gele baksteen voor de typische, als banden doorgetrokken boven- en onderdorpels (korfboogvormig boven de strekken) en voor het decoratief metselwerk onder vensters op de verdieping. Gecementeerde plint aan de straatzijde. Korfboogvormige openingen met bewaard schrijnwerk, onder meer schuiframen op de begane grond. Zijgevel met venster onder betonnen latei.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Bavikhove, 1930/5.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie