Arbeiderswoning met vlasschuur

Beschrijving

Woning met aanpalende vlasschuur, volgens het kadaster gebouwd in 1913 in opdracht van werkman Aloïs Agache uit Bavikhove.

Verankerde baksteenbouw onder een doorlopend pannen zadeldak met licht overkragende dakrand. Woning van drie traveeën en twee bouwlagen met een gecementeerde plint; rechthoekige openingen onder metalen I-balk voorzien van vernieuwd houtwerk onder andere erker op verdieping. Schuur met dubbele schuifpoort opgehangen aan I-balk en met bovenliggend laadluik naar de vlaszolder. Deuropening met vernieuwde deur, vierkante opening onder latei. Rechts van de poort, laadluik ter hoogte van de vlaskelder. Beeldnis.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Bavikhove, 1913/6.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie