• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Vrijstaande interbellumwoning volgens het kadaster gebouwd in 1932 in opdracht van aannemer Jules Lapeirre. De woning wordt gebouwd vóór een bestaand bijgebouwtje met keuken, opgetrokken in 1926. Links oprit met ijzeren hek.

Bruine baksteenbouw onder een zadeldak met blauwgesmoorde pannen. Voorgevel bekleed met wit geglazuurde tegels; gebruik van zwart geglazuurde tegels voor de doorgetrokken bovendorpels en strekken, het bekronende fries en de horizontale band boven de arduinen plint. Eveneens zwart geglazuurde tegels boven de doorgetrokken arduinen onderdorpels. Behouden toegangsdeur geaccentueerd door zwart en blauw geglazuurde tegels. Trapezoïdale erker op console ter hoogte van de eerste verdieping.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Bavikhove, 1926/28, 1932/6.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie