Elektriciteitscabine van 1926

Beschrijving

Elektriciteitscabine, volgens het kadaster gebouwd in opdracht van de gemeente Bavikhove in 1926. Oorspronkelijk aangebouwd tegen de onderwijzerswoning van de achtergelegen gemeenteschool (nummer 16). De onderwijzerswoning wordt afgebroken in de tweede helft van de 20ste eeuw.

Elektriciteitscabine op vierkante plattegrond afgedekt door een plat dak. Rood-bruine baksteenbouw met gebruik van gele baksteen voor enkele decoratieve elementen zoals de met bogenfries afgewerkte uitsparing. Boogveld boven de vernieuwde toegangsdeur recent gedicht met oranje bakstenen. Gecementeerde plint.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Bavikhove, 1926/28.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie