Kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede

Beschrijving

Kapel opgericht in 1954 ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede. Gebouwd op initiatief van de wijkbewoners tijdens het Mariaal jaar. Gelegen voor de garageoprit van de woning nummer 54 (voorheen deel van voortuin). Voorafgegaan door een perkje.

Eenvoudige bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond. Zadeldak met rode, mechanische pannen. Geveltop met gemetst kruisje. Spitsboogvormige nis met Onze-Lieve-Vrouwbeeld met kind; daaronder arduinen opschrift "O.L.VROUW VAN DE VREDE B.V.O. MARIAJAAR 1954 VANWEGE MARIAVEREERDERS".

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Bavikhove, in Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, nr. 3.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie