Koperen brouwketel en sculptuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Koperen brouwketel

Beschrijving

Koperen brouwketel gelegen op de rotonde van de Bavikhoofsestraat en de provinciale weg N36. van Bavik. De kuip die daar in 2002 is geplaatst op initiatief van Brouwerij Bavik, zou dateren van circa 1945. In 2003 plaatst kunstenaar Luc Lapere een drinkende kikker op de top van de ketel, wijzend in de richting van de verderop gelegen brouwerij (als indicatie voor de weggebruikers). In 2005 wordt de brouwketel, na een verkeersongeval, hersteld door carrosseriebedrijf De Visschere uit Waregem.

• Fonds Roede van Harelbeke: Knipselkrant Harelbeke, van 1/1 tot en met 15/1/2005, 2005, vol. 72, nr. 1, p. 46.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie