Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Onderkelderd herenhuis, vanouds verdeeld in twee woningen, volgens bouwaanvraag dagtekenend van 1776. Bepleisterde en verankerde lijstgevel van zes traveeën en twee bouwlagen afgedekt met schilddak (pannen). Twee hoger opgetrokken middentraveeën met bekronend driehoekig fronton (vernieuwde kroonlijst). Aangepaste benedenvensters en deuren. Getoogde bovenvensters in geprofileerde omlijsting, blind in tweede en vijfde travee. Achterpuntgevel van zes traveeën. Verankerde baksteenbouw met getoogde vensters en vier getoogde zoldervensters. Kelder met tongewelf.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 110, nummer 17.

Aanvullende informatie

De begane grond van nummer 72 werd verbouwd, en de meest rechtse travee werd gesupprimeerd voor een dieperliggende toegang.

• Informatie verkregen van de stad Gent (september 2020).