Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Oorspronkelijk zes bepleisterde en beschilderde lijstgevels van drie traveeën en drie of vier bouwlagen, uit de 19de eeuw: nummer 13-15 van 1850, nummer 23 van 1819, doch met duidelijk behoud van oudere kern, aangeduid door de gekoppelde vensters met sponning (nummer 17) en behouden muurankers (nummer 17, 23, 27). Rechthoekige vensters met lekdrempels. Nummer 23 volgens bouwaanvraag mogelijk eertijds deel uitmakend van een hoekhuis van vijf en zeven traveeën van 1785.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 110, nummer 26.
  • Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1850//7680, 1819//6362.

Aanvullende informatie

De woningen met nummer 21 en 23, die voorheen deel uitmaakten van de reeks, werden inmiddels verbouwd.

Auteurs: Jacobs, Els