Onze-Lieve-Vrouwkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwkapel

Beschrijving

Opgericht in 1956 door de familie Desmet als gelofte voor genezing van kanker van de moeder. Gelegen aan de straatzijde ter hoogte van nummer 11; omgeven door cipressen en heesters.

Kapel met vooraan een rode gevelsteen en met gecementeerde zijgevels. Dak bedekt met zwarte mechanische pannen. Arduinen opschrift "AVE MARIA". Steekboogvormige toegang met traliewerk en glazen deurtje. Gemetst, rondbogig gewelf. Sokkel met beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima.

• DEGRANDE V., Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, in Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, nr. 10.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie