• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Eind 19de-eeuws pand, op de begane grond verbouwd tot handelsruimte. De oorspronkelijke bebouwing - een smallere woning gelegen ten oosten langs de beek "d'Arensbeke" - wordt volgens het kadaster in 1887 in opdracht van brouwer Gustaaf Lefevre vervangen door de huidige, bredere woning en de beek wordt overwelfd.

Thans handelspand met lijstgevel van oranje baksteen getypeerd door een langwerpige fries van geglazuurde bakstenen onder de houten kroonlijst met klossen. Rechthoekige vensteropeningen onder metalen sierlateibalken versierd met bloemen; segmentbogige boogvelden met gekleurde tegelpanelen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Harelbeke, 1887/9.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie