Burgerhuis van 1935

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1935

Beschrijving

Art-decogetinte woning met kleine voortuin, gebouwd in 1935 door de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe in opdracht van slachter Octaaf Callewier. Rijwoning met parement van gele baksteen, verfraaid met bruine baksteen voor een deel van de plint, de lateien en de verticaliserende accenten. Smalle linkertravee met opgetrokken gevelfront en bredere linkertravee met enkele gevelvlakken in licht risaliet. Kleine wit beschilderde luifel boven de ingang. Deels bewaard schrijnwerk onder meer dubbele blauw beschilderde voordeur met dito traliewerk; vernieuwde kroonlijst.

• Archief Technische Dienst Harelbeke, Bouwaanvragen: Harelbeke, 1935/65.
  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Harelbeke, 1935/33.