Onze-Lieve-Vrouwkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwkapel

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwkapel, opgericht circa 1980 op initiatief van de wijkbewoners en de toenmalige pastoor. Daarvoor, vanaf circa 1948, gelegen aan de overzijde van de weg. Thans gelegen aan de straatkant vóór de dieper gelegen woning nummer 43.

Houten staakkapel met verbrede bovenbouw, bekroond door een klein kruisje. Beeldnis afgeschermd met plexiglas; hogerop houten uitsparing "A M". Beeld van Onze-Lieve-Vrouw met kind. Metalen hanglantaarn.

• DEGRANDE V., Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, in Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, nr. BB.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie