Herdenkingsmonument gesneuvelde luitenanten

Beschrijving

Herdenkingsmonument voor twee tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde luitenanten, gelegen op de berm ter hoogte van de verbreding in de Gentsestraat.

Recente gedenksteen voor respectievelijk luitenant Deprez Robert (1921-1944) en Schaepdryver André (1920-1945), beide hier geboren. Monument bestaande uit een marmeren sokkel waarop een half afgeronde plaat met uitgebreide tekst. Natuursteen afkomstig van "NATUURSTEEN DELTOUR BVBA BAVIKHOOFSESTRAAT 120 HARELBEKE" zie inscriptie.

Ter ere van luitenant André Schaepdryver was voorheen een gedenkplaat bevestigd tegen de zijgevel van de inrijpoort van zijn geboortehuis aan de Gentsesteenweg nummer 100 (afgebroken).

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie