Neoclassicistische eenheidsbebouwing

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neoclassicistische eenheidsbebouwing

• omvat de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Herenhuis: koetspoort en tuin

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Oorspronkelijk één lijstgevel, thans onderbroken door de vernieuwde gevel van nummer 23-25. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van dertien traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (pannen), opgetrokken in 1843 in de neoclassicistische stijl. Sobere voorgevels met twee zijrisalieten, gemarkeerd door een kroonlijst op consoles boven het bel-etagevenster. Imitatiebanden onder de de geprofileerde puilijst. Stucomlijsting rondom de rechthoekige bovenvensters. In rechter risaliet, rechthoekige koetspoort: arduinen omlijsting met kroonlijst op consoles, afgesloten met ijzeren tuinhek, achteruitgang van Hoogstraat nummer 21.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1843//2609.