Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Doorsnee baksteenarchitectuur van twee traveeën doch met sterk verspringende bouwhoogten, lijstgevels met eenvoudige ordonnantie, doorgaans enkelhuizen, daterend uit eerste kwart 20ste eeuw. Erkervormig uitgebouwde bovenverdieping doorbreken de nogal geometrische gevelvlakken. Nummer 35 van Saverys (confer plintopschrift).

Aanvullende informatie

Nummers 21, 23 en 31 zijn kadastraal geregistreerd in 1930. Nummer 25 is ontworpen door de Gentse architect Emiel Sirou volgens een bouwaanvraag van 1930. Nummer 35 is gesigneerd links onderaan de plint met ‘Saverys / Archte’ en ontworpen volgens een bouwaanvraag van 1930.
  • Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1930/H/14, 1930/H/19.
  • Stad Gent, Dienst Monumentenzorg en Architectuur, Inventarisatie Hertstraat, Gent, onuitgegeven rapporten Tamara Rogiest, 2014.