erfgoedobject

Werkplaats

bouwkundig element
ID
20374
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/20374

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Werkplaats
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Werkplaats
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Werkplaats, thans woonhuis, volgens bouwaanvraag van 1875 opgericht in opdracht van timmerman Désiré Rutsaert, als aanpassing van een aanbouw van het belendende huis nummer 1 en het bijbouwen van een nieuw gebouw. Het huidig voorkomen kwam tot stand volgens een bouwaanvraag van 1894, wanneer in opdracht van Gustaaf De Cock de vensteropeningen van de bovenverdieping werden gewijzigd.

Gebouw van één travee en twee en een halve bouwlaag onder een zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Puntgevel, overluifeld door een houten windbord, links geflankeerd door een gesloten lijstgevel van één travee met een rechthoekig venster met luiken, onder een geprofileerde kroonlijst. Ruw bepleisterde en geschilderde puntgevel met imitatiebanden, op een geschilderde hardstenen plint. Onderbouw met rechthoekige poortopening, onder een getrapte puilijst. Getoogd bovenvenster met blind bovenlicht en blinde oculus in de geveltop. Venster- en poortopening met platte omlijsting.

  • Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1875/12856 en 1894/C/55.
  • Stad Gent, Dienst Monumentenzorg en Architectuur, Inventarisatie Hertstraat, Gent, onuitgegeven rapporten Tamara Rogiest, 2014.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verhelst, Julie; Rogiest, Tamara
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werkplaats [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/20374 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.