Begijnenhuis Sint-Godeliva

Beschrijving

Voorheen "Huis Sint-Godeliva". Enig overblijvend begijnenhuis aan deze straatkant, achtergevel voorheen palend aan de omwalling van het begijnhof. Gelegen achter een huizenrij en toegankelijk door een overbouwde doorgang in nummer 18. Breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen, met zadeldak (Vlaamse pannen), uit 17de eeuw. Verankerde bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand. Rechthoekige muuropeningen, op de begane grond met bak- en zandstenen ontlastingsbogen. Deels behouden zandstenen hoekblokken en bovendorpels, doch verwijderde vensterkruisen. Restauratiewerken aan de gang.