Stadswoningen in eenheidsbebouwing

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van vier rijhuizen, Graaf Arnulfstraat samen met Blandijnberg nummers 1-3. Twee en een halve bouwlaag hoog en in totaal negen traveeën breed onder zadeldaken (pannen), daterend uit midden 19de eeuw. Oorspronkelijk bepleisterd, thans grotendeels voorzien van vernieuwd parement. Rechthoekige vensters op de bovenverdieping, met doorlopende arduinen lekdrempels. Vensters van de halve-verdieping tussen consoles.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Van de oorspronkelijke eenheisbebouwing van vier woningen (Blandijnberg nummers 1-3, Graaf Arnulfstraat nummers 1-3) is het het rechter pand, gelegen aan de Graaf Arnulfstraat (nummer 3), gesloopt. In tegenstelling tot de inventaristekst was het oorspronkelijke ensemble elf traveeën breed, heden nog acht.