• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met werkhuis

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Geglazuurd baksteenparement, gebruik van hardsteen voor deuromlijstingen, dorpels, kordons en erker. Middentravee geaccentueerd door erker met bekronend balkonhek voor dakvenster met gebogen fronton.

In achterbouw bevindt zich een in 1902-03 opgetrokken werkhuis van drie bouwlagen en zolderverdieping onder mansardedak met originele en zeer functionele gevelindeling. Over drie bouwlagen volledig ingenomen door een rechthoekige opening, met poorten op de begane grond, gekoppelde houten vensters en deur in houten omlijsting (bureel) in tweede bouwlaag, en metalen schuifdeuren met ijzeren roedeverdeling in derde bouwlaag; in geveltop: laadvenster met hijsbalk onder kap.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, Mutatieschetsen Gent.

Auteurs: Lanclus, Kathleen