Burgerhuizen in neoclassicistische eenheidsbebouwing

Beschrijving

Homogene neoclassicistische bebouwing uit het derde kwart van de 19de eeuw. Rijhuizen van het enkelhuistype met bepleisterde en beschilderde lijstgevels van doorgaans vier traveeën met drie bouwlagen onder zadeldaken (pannen of leien). Hardstenen plint met keldervensters. Steekboogvormige deur en benedenvensters in omlijsting tussen ingediepte penanten. Gelijkaardige bovenvensters in geriemde omlijsting met sluitsteen, op de hoofdverdieping met kroonlijst. Twee middeltraveeën voorzien van ijzeren balkonhek op consoles. Op de bovenste verdieping lekdrempels op consooltjes. Kroonlijst op modillons (doorlopend van nummer 4 tot 10).

Auteurs: Lanclus, Kathleen