Bewaarschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bewaarschool

Beschrijving

Oorspronkelijk zogenaamde "Bewaarschool" naar ontwerp van E. Van Hoecke. Breedhuis van vijf traveeën onder zadeldak (leien) met dakruitertje; gedateerd op gevelsteen 1896. Baksteenbouw verrijkt met natuursteen voor plint en speklagen. Sober eclectisch gebouw met voornamelijk neotraditionele inslag. Licht uitspringende linker travee met verdiepte boogvelden boven de vensters en sierankers, uitlopend in een neogotische trapgevel met pinakel. Ernaast lijstgevel met rechthoekige vensters in getoogde nissen en getrapt dakvenster.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1896/M/14.