Burgerhuis ontworpen door A. Van Hoecke-Dessel

Beschrijving

Art-nouveauhuis volgens bouwaanvraag van 1902 naar ontwerp van architect A. Van Hoecke-Dessel. Enkelhuis met drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën en asymmetrische ordonnantie: brede zijtravee met gekoppelde benedenvensters en houten erker met leien bedaking op de bovenverdieping. Deurtravee in licht uitspringend natuurstenen risaliet, boven de gekoppelde bovenlichten uitlopend in spiraalvormige vleugelstukken van het bel-etagevenster met ijzeren hek. Overkragende kroonlijst op uitgelengde consoles.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1902/B/74.