Dorpswoning horend bij kasteel

Beschrijving

Dit eenvoudig woonhuis van anderhalve bouwlaag en vier traveeën onder pannen zadeldak staat met zijn voorgevel evenwijdig aan de Dreef. Het baksteenparement is nu boven een gecementeerde plint wit geschilderd, maar de boordplank van de kroonlijst, rustend op een baksteenfries, is op dezelfde wijze uitgewerkt als die bij de zijgevels van het huis nummer 1, wat erop wijst dat ook deze woning deel heeft uitgemaakt van de oorspronkelijke bebouwing aan de Dreef.

Samen met de andere huizen in de Dreef vormt het een visuele eenheid. De pittoresk uitziende huizen dateren van 1829 maar werden in 1839, 1895 en 1907 verbouwd en uitgebreid.

Bron: Onroerend Erfgoed, Digitaal beschermingdossier DO002192, Kasteel, park en dreef
Auteurs: Van den Bossche, Hedwig