Begijnenhuis Sint-Catharina van Senen

Beschrijving

Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), uit de 17de eeuw. Links aanleunende vlak afgedekte travee met deur en winkelraam uit de tweede helft van de 19de eeuw (?). Verankerde puntgevel, oorspronkelijk tuitgevel, afgelijnd door imitatiehoekbanden. Rechthoekige vensters met geprofileerde dagkanten in bepleisterde omlijsting. Behouden verankering. Korfboogvormige zoldervensters. Nagenoeg blinde zijgevels, sporen van vroegere muuropeningen. Gerestaureerde achterpuntgevel met muurvlechtingen.

Na de recente restauratiewerken vertoont de straatkant een trapgevel met zij-ingang in neotraditionele stijl.