Begijnenhuis Heilige Vinciana

Beschrijving

Voormalige begijnenwoning zogenaamd Heilige Vinciana, gebouwd samen met het aanpalende huis, nummer 36, circa 1637-1638 in opdracht van het begijnhofbestuur door meester metser Marten Marien en timmerman Abraham van Calendries. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zwart pannen zadeldak met vernieuwd dakvenster met tuitgeveltje en aflijnende witgeschilderde tandlijst onder de hanggoot. Volledig nieuw 19de-eeuws bakstenen voorgevelparement met witgeschilderde speklagen en nieuwe muuropeningen en schrijnwerk.

• Vlaamse Overheid, Ruimte & Erfgoed, Afdeling Oost-Vlaanderen, Onroerend erfgoed, archief.
  • STROOBANTS A. 2006: Gids voor het Sint-Alexiusbegijnhof en het Begijnhofmuseum van Dendermonde, Dendermonde, 59.