Beschrijving

Diephuis met klokgevel, twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), volgens archiefstukken van 1778. Bepleisterde en beschilderde voorgevel op arduinen plint. Begane grond met twee later toegevoegde neoclassicistische vensteromlijstingen die twee oorspronkelijke deuren vervangen. Licht getoogde bovenvensters met doorlopende onderdorpels. Fraaie geveltop afgelijnd door vleugelstukken eindigend op voluten en bekroond door een gekornist hoofdgestel en driehoekig fronton op uitgelengde Lodewijk XVI-consoles. Ingeschreven oculus met bladbekroning en sluitsteen.

Behouden interieur met gesculpteerde 18de-eeuwse trap, empiresalon en oude winkelinrichting.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 17, nummer 20.

Aanvullende informatie

De bewaarde winkelinrichting betreft een apotheek in de voorkamer en omvat houten wandkasten met zuiltjes, beschilderde deuren en een beschilderd plafond.

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000907, Burgerhuis: voorgevel met kamer van de apotheekinrichting (S.N. 1994).