Bewakerswoningen

Beschrijving

Oorspronkelijk alleenstaande gekoppelde enkelhuizen in spiegelbeeld, twee bouwlagen onder gemeenschappelijk zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); inspringende aanbouw van één bouwlaag onder zadeldak. Elk met een al dan niet omhaagde voortuin en diepe achtertuin met eventueel moestuin of boomgaard.

Achter de woning, vrijstaand doch gekoppeld bijgebouw onder overkragend zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met windveren. Diverse aanpassingen uit het derde kwart van de 20ste eeuw onder meer in de voorgevel deur- en venstertravee vervangen door één vensterregister, toevoegen van een aparte inkom onder plat dak. Gelijkaardige opbouw voor recentere personeelswoningen als nummers 28-30.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle