Middenmagazijn

Beschrijving

U-vormig complex gesteld rondom een deels verhard, deels met gras begroeid middenplein dat met een beukenhaag van de straat is afgesloten. Aan weerszijden telkens twee bewakerswoningen.

Hoofdvleugel (parallel aan de straat) van negentien traveeën en twee bouwlagen onder plat dak geflankeerd door tweebeukige zijvleugels van elk dertien traveeën en twee bouwlagen onder dubbel schilddak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen).

Middenvleugel met souterrain en verhoogde begane grond; deuren of poorten voorafgegaan door een bordesachtige loskade tussen twee steektrappen.

Zijvleugels geritmeerd door steunberen en met houten kroonlijst; hoger opgetrokken middenrisaliet uitgewerkt als trapgeveltje met twee laadvensters boven de brede segmentboogpoort; bewaarde hijskast in de oostvleugel. Segmentboogvormige muuropeningen, getraliede vensters.

Voornamelijk aangepaste middenvleugel door verwijdering van de oorspronkelijke bedaking en van het trapgeveltje van het middenrisaliet en door het verbouwen of dichten van muuropeningen.

Auteurs: Plomteux, Greet