Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Huizenrij van aanvankelijk gelijkaardige breedhuizen met doorlopende gootlijst en zadeldaken (pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Heden nog gedeeltelijk bepleisterde en beschilderde bovenverdieping (nummers 30-32, 34), gecementeerd met nog zichtbare muurankers (nummers 26-28) of voorzien van een nieuw parement van geglazuurde tegels (nummers 36, 38). Rechthoekige bovenvensters met meestal doorlopende onderdorpels; vernieuwde ramen bij nummer 36. Afzonderlijke winkelpuien op de begane grond.

Aanvullende informatie

De woning op nummer 38, de meest linkse van de oorspronkelijke huizenrij, werd zwaar verbouwd, met verlies van erfgoedwaarde.

• Informatie van stad Gent (januari 2022).