Omheining, controlegebouw en sociaal gebouw

Beschrijving

Toegang tot mijnterrein afgezet met gesmeedijzeren hekken of ommuurd met betonblokken. Aan toegangspoorten controlegebouw, naar ontwerp van A. Huybrighs en G. Nijs, december 1924.

In 1948 werd ten slotte nog een eetzaal en kleedkamer opgetrokken tussen het houtpark en de spoorweg, en in 1953 een sociaal gebouw achter de toegang.

Aanvullende informatie

Het gebouw met eetzaal en kleedkamer, dat opgetrokken was tussen het houtpark en de spoorweg, werd gesloopt. De andere gebouwen werden herbestemd: het controlegebouw aan de ingang is nu een toeristisch infocentrum en het sociaal gebouw werd omgevormd tot het Mijnmuseum.

• Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto’s 2000-2003, Koolmijnlaan zonder nummer [online], https://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 19 oktober 2022).