Betonblokkenfabriek

Beschrijving

Betonblokkenfabriek in het noordoosten van het mijnterrein: bestemd voor vervaardiging van betonblokken en -panelen, en onder meer voor beschoeiing mijngangen en diverse bovengrondse constructiedoeleinden. Huidige installatie bestaat uit een stel betonnen silo's en stockeerplaatsen (1937, met latere verbouwingen en uitbreidingen), burelen (1940) en loods (1951). Interessante houten laadsilo, doch constructiedatum van deze onbekend.

Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n1 (A-Ha), Brussel - Gent.