Orgel parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Orgel gebouwd door Pieter Hubertus Anneessens (Ninove) in 1843. Uitbreiding door L. Daem-De Vis uit Appelterre. Kort na Wereldoorlog II (circa 1948) werd het orgel uit de kerk van Mazenzele naar de kerk van Opwijk-Nijverseel overgebracht door de Fa. J. Klais (Bonn).

De frontpijpen zijn beschilderd met aluminiumbronsverf. De windlade is nagenoeg ongewijzigd; de tractuur en registractuur zijn grotendeels origineel (mechanisch). Ook het kistpedaal is origineel.

Bron: FAUCONNIER A. & ROOSE P., Het Historisch orgel in Vlaanderen, deel II a, Brussel, 1975, p. 263-264.
Auteurs: Roose, Patrick; Fauconnier, Antoine