Watermolen en molenaarswoning

Beschrijving

Betreft een middenslagmolen in een gaaf bewaard en gerenoveerd vroeg 18de-eeuws gebouw in traditionele regionale stijl. Het gaande werk werd in 1947 gedeeltelijk door een ‘tweedehands’ ouder gietijzeren radarwerk vervangen en hulptoestellen werden voorzien.

Molen en woning (datum van oprichting 1712 op de plaats van een oudere molen) bevinden zich in éénzelfde langgevelig gebouw. Het is een baksteenbouw van één bouwlaag en zeven traveeën op natuursteen plint. Rechthoekige muuropeningen, voorgevel met acht met natuursteen omlijste stellinggaten. In het dak zitten velux-ramen); er zit een luideur op de verdieping. De watergevel is gedeeltelijk in hout opgetrokken, met verticale planken op stevig houten skelet.

Dit gebouw maakt deel uit van een erf met grote schuur, kleine schuur en stalling.

Bron: Beschermingsdossier DB000062