Koetsierhuis van het kasteel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Koetsierhuis van het kasteel

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Domein d'Ursel

Beschrijving

Pastorie, eertijds naar verluidt koetsiershuis van het kasteel, mogelijk reeds aangeduid op een gravure uit Flandria Illustrata, Sanderus, 1645.

Huidig pand grondig gerenoveerd en aangepast. Verankerde bakstenen lijstgevel van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan straat, mechanische pannen) met dakkapellen. Beluikte rechthoekige vensters met deels vernieuwde zandstenen rechtstanden. Deurtravee uitlopend op nieuw ingebrachte tuitgevel. Rondboogdeur met bewaarde zandstenen sluitsteen en imposten; paardenring links van de deur.